در بازدید رئیس و معاونان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی از موسسه علمی فرهنگی دارالحدیث، ضرورت گفتگو میان اسلام شناسان و حدیث پژوهان غربی با اساتید و پژوهشگران دانشگاه و پژوهشگاه قرآن و حدیث مطرح شد.
حجت الاسلام و المسلمین ایمانی پور، بر لزوم مراعات زبان و ادبیات حاکم بر جامعه مخاطبان بین المللی تأکید کردند و پیشنهاد دادند با تشکیل کارگروهی عناوین و سرفصل های همکاری علمی میان دانشگاه و پژوهشگاه قرآن و حدیث با سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بررسی گردد. وی ابراز امیدواری کرد سالیانه چندین کتاب در دستور کار ترجمه مشترک قرار گیرد. ایشان توجه به بخش های انضمامی و کاربردی تمدن و ارائه نظریه های بنیادین تمدنی در مباحثی همچون سبک زندگی و حکمرانی را ضروری برشمردند.
در ابتدای این دیدار حجت الاسلام و المسلمین قاضی عسکر ضمن خوش آمدگویی به مهمانان، دانشگاه و پژوهشگاه قرآن و حدیث و آثار تولید شده را ظرفیت مناسبی برای همکاری میان دو مجموعه برشمرد. رئیس مؤسسه دارالحدیث با اشاره به دانشنامه های گرانسنگ تولید شده افزود بسیاری از مدخل های دانشنامه قرآن و حدیث به تنهایی ظرفیت ترجمه و عرضه در عرصه بین الملل دارند. در ادامه حجت الاسلام و المسلمین دکتر مسعودی ضمن بیان اجمالی تاریخچه دانشگاه، به معرفی دانشکده ها، شیوه آموزش حضوری و مجازی و رشته ها و مقاطع تحصیلی پرداخت. رئیس دانشگاه قرآن و حدیث ظرفیت دوره های کوتاه مدت را زمینه مناسب همکاری برشمرد و افزود بر اساس مجوز وزارت علوم، امکان برگزاری دوره های متعدد آموزشی، علمی و حتی ترویجی تا سقف 400 ساعت را داریم. حجت الاسلام و المسلمین دکتر برنجکار نیز ضمن معرفی اجزاء پژوهشگاه قرآن و حدیث و استقبال از همکاری های دوجانبه، ترجمه آثار پژوهشگاه را از جمله محورهای مهم همکاری میان دو مجموعه برشمرد.
در ادامه این جلسه معاون علمی ـ فرهنگی، معاون توسعه منابع، معاون بین الملل، مدیر روابط عمومی و رئیس دفتر نمایندگی سازمان در قم نیز به بیان دیدگاه های خود پرداختند. آمادگی برای معرفی دقیق مراکز علمی داخلی در عرصه بین الملل و لزوم نگاه متفاوت به تولیدات و نیز آمادگی همکاری در جهت معرفی ناشران مناسب همکاری، ارتباط با کتابخانه های مرجع از محورهای همکاری در سخنان معاونین سازمان بود. تأکید بر شناخت دقیق نیازهای مخاطبان به عنوان مقدمه ای برای تبادل علمی مؤثر محور دیگری در دیدگاه های معاونان سازمان بود. لزوم نقش آفرینی در نقشه علمی در عرصه بین الملل با تدوین مقالات علمی و نیز برقراری گفتگوهای علمی میان پژوهشگران غربی و اساتید و پژوهشگران قرآن و حدیث، راهبرد مقابله با تغییر مرجعیت علمی از قم به برخی دانشگاه های غربی معرفی شد.